Žižkovské ofenzivě se postaví nejlepší druholigová obrana, na Seifertku přijede třetí Táborsko

15. 9. 2023 | Wear, foto : FC SILON Táborsko

Reprezentační přestávku vyplnili oba soupeři pohárovými zápasy a v neděli se na Žižkově utkají o body v rámci devátého kola druhé ligy. Svěřencům kouče Nádvorníka se start do sezóny povedl náramně a spolu s Duklou a Vyškovem se usadili na samém čele tabulky se 17 body. Jihočeši jsou úspěšní hlavně díky skálopevné obraně, která v aktuálním ročníku povolila pouze pětkrát.

Zrcadlo nastavily Táborsku a jeho fandům už úvodní zápasy. Tři výhry (Kroměříž 1:0, Sparta "B" 1:0, Chrudim 3:0) bez obdržené branky katapultovaly modrobílé do špičky tabulky, kde se, bez větších problémů, drží doposud. Brankář Pastornický kapituloval poprvé až po 334 minutách v domácím duelu se Zbrojovkou, ale příliš jej to mrzet nemuselo, neboť i v tomto utkání bral jeho tým tři body (2:1). První ztráta, a dosavadní jediná prohra, přišla v pátém kole v Jihlavě, které se Táborsku výsledkově nepovedlo (0:3). Ovšem žádná krize se nekonala. Kvalitní jihočeská obrana od té doby inkasovala už pouze jedinkrát (Vyškov 1:1) a znovu nastartovala bezchybnou šňůru, která před nedělním zápasem čítá 221 minut. Drobnou kaňku si Táborsko připsalo v MOL Cupu, ze kterého ho minulou středu už ve druhém kole vyprovodily třetiligové Zápy exžižkovského trenéra Koukala v sestavě se Súkenníkem a Petrlákem.

Pohárové utkání odehrál soupeř v sestavě :

Kerl – Plachý, Brabec, Koné, Tusjak – Kateřiňák, Bláha – Varačka (66. Svatek), Mach (82. Kalousek), Sylla (55. Zeman) – Šašinka (66. Matoušek)

V posledním mistrovském zápase nedokázalo Táborsko najít recept na obranu předposledního Prostějova a bezgólový duel odehrálo v tomto složení :

Pastornický - Tusjak, Koné, Foltyn, Plachý - Bláha, Sojka (57. Mach), Dordić (79. Javorek), Kateřiňák, Varačka (57. Zeman) - Šašinka (57. Matoušek)

Vedle trenéra Romana Nádvorníka se v dresu soupeře vrací na Seifertku i bek Luboš Tusjak.

Viktorka zvládla druhé kolo MOL Cupu o poznání lépe a po jasné výhře ve Štěchovicích (6:1) se dnes dozví jméno soupeře pro kolo třetí. Reprezentační pauzy a končícího přestupního období využil sportovní úsek k posílení kádru a pro duel s Táborskem může již kouč Horňák počítat také s gólmanem Čtvrtečkou (25) a útočníkem Sodomou (28).

Jak se již stalo tradicí, budeme o poločasové přestávce opět losovat výherce hraného hráčského dresu z uplynulých sezón a voucherů na služby našich partnerů. Do osudí se dostane každý z fanoušků, který před utkáním, nebo v průběhu první půle, nakoupí v klubovém fanshopu zboží v hodnotě alespoň 200,- Kč.

Utkání 9. kola F:NL má na Seifertce výkop v neděli, 17. září, v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Marek Radina.

Přijďte fandit Viktorce a pomoci svými hlasivkami týmu k důležitým bodům!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

3:2
logo logo
27. kolo, F:NL, st 8. 5. 2024

FC Zbrojovka Brno

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

18:00
27. 4. 2024

Na postup do vyřazovací části naší soutěže bylo potřeba 11 bodů

26. 4. 2024

Viktorka se v rámci 25. kola F:NL představí v neděli před televizními kamerami na Letné

24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5