Desáté kolo přinese souboj desetibodových. Viktorka cestuje do Chrudimi

22. 9. 2023 | Wear, foto : web MFK Chrudim

Druhou třetinu podzimní části F:NL uzavře desáté kolo, ve kterém se utkáme se soupeřem, který má shodně, jako Viktorka, deset bodů. Chrudim je naším tradičním rivalem a hřiště pod vodojemem vidělo již nespočet vzájemných klání. Východočechům se start do sezóny nevydařil, ale srpnová vysoká výhra nad Prostějovem přinesla obrat a posun tabulkou směrem nahoru.

Do té doby brali svěřenci trenéra Kronďáka pouze dva body za úvodní remízy s Líšní (0:0) a Vlašimí (1:1) a následné ztráty s Táborskem (0:3), béčkem Sparty (0:2) a Zbrojovkou (1:4) znamenaly pád až na samé dno tabulky. Restart přinesl již zmiňovaný povedený zápas s Prostějovem, kterému červení nasázeli šest branek (6:2) a odrazili se k lepším zítřkům. Od té doby trvá chrudimská série, která čítá čtyři mistrovská utkání bez prohry a pohárový postup do třetího kola. Ve druhé lize náš soupeř bodoval postupně proti Jihlavě (3:3), Vyškovu (2:1) a Varnsdorfu (3:3), přidal úspěšné vystoupení v MOL Cupu (2:0 v České Lípě) a stejně, jako Viktorce, se mu již dýchá mnohem lépe.

Duel ve Varnsdorfu odehrála Chrudim v sestavě :

Floder – Skwarczek, Míka, Toml, Borkovec – Řezníček – Záviška, Langhamer (90+2. Kesner), Novotný – Látal, Huf

Trenér Radek Kronďák zhodnotil utkání pro klubový web takto : „Už je pravidlem, že když hrajeme s Varnsdorfem, tak padají branky. Pro diváky je to určitě zajímavé, pro trenéry už je to trochu horší. Mrzí mě hlavně ty chyby, které předchází obdrženým brankám. Někdy jsou až neuvěřitelné. Druhý zápas venku jsme vedli 3:2 a opět z toho je bod. Před zápasem bych ho bral, teď ale nevím, zda mám být spokojený. Neodehráli jsme špatné utkání, až na ty zmíněné chyby. Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce."

Útočník David Huf se na severu Čech trefil dvakrát a s osmi brankami je nejen nejlepším střelcem Chrudimi, ale i celé druhé ligy.

Pokud jde o nedávné Viktoriány, najdeme na soupisce soupeře stopera Martina Tomla a útočníka Michala Vránu.

Vzájemná bilance je vzácně vyrovnaná, v soutěžních kláních se každé z mužstev radovalo čtyřikrát a dvě utkání skončila smírně. Letos jsme s Chrudimí poměřili síly ve dvou přípravných střetnutích, v zimě, v premiéře trenéra Horňáka, byla úspěšnější Viktorka (3:0), před startem letošní sezóny Východočeši (0:1).

Viktoriáni si notně spravili náladu i bodový zisk povedeným zápasem proti Táborsku (4:1), ve kterém se dobře uvedly i čerstvé posily, jednogólový střelec Sodoma a gólman Čtvrtečka. Na předzápasovém tréninku se hlásila Michalovi Horňákovi kompletní družina a na východ Čech tak pocestujeme v nejsilnějším složení.

Duel na Městském stadionu má výkop v sobotu, 23. září, v 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Tomáš Klíma

Přijeďte Viktorku povzbudit, ať se chrudimský vodojem otřásá pod tím naším : DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit