Viktorku čeká duel na hřišti lídra. Muleme načne proti krajanům v dresu Vyškova druhou žižkovskou stovku

6. 10. 2023 | Wear, foto : MFK Vyškov

Kádr plný zahraničních hráčů, nejlepší druholigový útok, stoprocentní úspěšnost v domácím prostředí a aktuální první místo v tabulce. To je stručná, ale naprosto výstižná vizitka našeho sobotního soupeře. Viktorku čeká ve 12. kole F:NL výzva jako hrom, ale na drnovický trávník pocestuje s odhodláním připravit domácím první letošní ztrátu na jejich stadionu.

Vyškovští navázali na parádní loňskou sezónu a i do té letošní vlétli jako uragán. Čtyři výhry a jedna remíza v úvodních pěti kolech je katapultovaly na první příčku a na té se vyhřívají i po první třetině soutěže. Majitelům se vyplácí sázka na africko-francouzskou ofenzívu a soupeři zatím hledají klíč na mezinárodní sestavu Vyškova marně. Na podzim se to podařilo zatím jen Chrudimi (2:1) a blízko byl i v uplynulém kole Varnsdorf. V Kotlině vyválčil Vyškov bod za remízu 1:1, kterou mu naservíroval až vlastní gól domácího Kouřila.

Utkání proti Varnsdorfu odehrál Vyškov v této sestavě :

Stejskal – Ilko, Lahodný (46. Falta), Musa, Štěpánek – Eneme, Metsoko – Kanakimana, Souaré (18. Němeček), Bayo – Diallo (65. Vintr)

Na hřišti se tak v dresu našeho sobotního soupeře objevili hráči ze sedmi zemí. Česka, Ugandy, Francie, Rovníkové Guinei, Slovenska, Burundi a Toga. O plných 15 branek z celkových 24 se postarali útočníci, nejlepším střelcem Moravanů je

se 7 góly Metsoko. Na straně Viktorky je po karetním trestu opět připraven Isaac Muleme, kterému se při příchodu do Česka asi ani nesnilo o tom, že se v utkání potká se dvěma krajany. Bayo i Musa navíc patří ke stálicím sestavy trenéra Kameníka. Pokud jde o historii vzájemných zápasů, ta je velmi krátká a pro Žižkov nikterak lichotivá. Jediné dva duely odehráli soupeři v předloňské sestupové sezóně a v obou tahal za delší konec Vyškov. Po podzimní vysoké domácí prohře na Seifertce (1:4) neuspěli bíločervení ani v jarní odvetě (1:2), kdy o prohře družiny kouče Pulpita rozhodla vlastní branka Soungoleho v samém závěru zápasu.

Viktoriáni cestují na Moravu povzbuzeni šňůrou tří utkání bez prohry a udělají vše pro to, aby pokračovala i po sobotním zápase. Ten má na drnovickém stadionu výkop v 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Karel Rouček.

Přijeďte Viktorku povzbudit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině