Na Seifertku půjdeme fandit letos už jen dvakrát, v neděli přijede brněnská Zbrojovka

20. 10. 2023 | Wear, foto : web FC Zbrojovka Brno

Reprezentační pauza je u konce a druholigový kolotoč se opět rozjíždí. V jeho podzimní části čekají Viktoriány ještě čtyři duely, v tom prvním poměří síly s pátým týmem tabulky, Zbrojovkou Brno. Nástup chladného počasí jako by přibrzdil i svěřence kouče Klusáčka, kteří táhnou neveselou šňůru čtyř proher a v nedělním dopoledni tak čeká oba týmy veledůležitý zápas.

Zbrojovka šlapala od srpna jako dobře promazaný stroj, od 5. kola připsala pět výher v lize, přidala dvě vítězství v poháru a okupovala nejvyšší příčky. Po bitvě s lídrem však přišel zlom, Brno prohrálo nejen s Vyškovem (0:1), ale ztratilo i další dva mistrovské zápasy (Opava 1:2, Příbram 0:1) a nepovedené období završilo vyřazením v MOL Cupu (Opava 2:3). Na postup tak Moravané rázem ztrácí 8 bodů a na barážové příčky dva. I proto se dá v neděli očekávat bitva se vším všudy. Také Viktoriáni potřebují body jako sůl, jelikož náskok na spodní patra je nicotný a každý na Žižkově si určitě přeje přezimovat v klidnějších vodách, pokud jde o postavení v tabulce.

Poslední mistrovský duel s Příbramí (0:1) odehrála Zbrojovka v sestavě :

Berkovec – Hamza (84. Divíšek), Endl, Šlapanský – Koželuh, Hellebrand (46. Smejkal), Mara, Granečný (64. Gaszczyk) – Alijagić, Řezníček, Fousek (73. Martinek)

Nejlepším střelcem týmu je, tradičně, zkušený kapitán Jakub Řezníček (35) se sedmi góly. V kádru Brna najdeme aktuálně jediného hráče se zkušenostmi ze žižkovského angažmá, Josef Koželuh se však svým nedávným spoluhráčům nepostaví, neboť v duelu s Příbramí viděl červenou kartu.

Zbrojovku jsme v domácím prostředí přivítali naposledy před rokem na jaře v sestupové sezóně a odpovídal tomu i výsledek (0:3). Jinak jsme však na Seifertce nadmíru úspěšní, bez zmíněné prohry dokázali hosté na našem trávníku uspět naposledy před šestnácti lety (2007).

Utkání 13. kola F:NL má výkop v neděli, v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Michael Kvítek.

Na několik posledních duelů (Olomouc, Sparta "B") se fanouškům podařilo vyprodat hlavní krytou tribunu, proto i na utkání se Zbrojovkou doporučujeme využít předprodej. Vstupenky pořídíte ZDE.

Přijďte Viktorku povzbudit v důležité podzimní bitvě!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

3:2
logo logo
27. kolo, F:NL, st 8. 5. 2024

FC Zbrojovka Brno

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

18:00
27. 4. 2024

Na postup do vyřazovací části naší soutěže bylo potřeba 11 bodů

26. 4. 2024

Viktorka se v rámci 25. kola F:NL představí v neděli před televizními kamerami na Letné

24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5