Ve 14. kole F:NL čeká Viktorku probuzený Varnsdorf

26. 10. 2023 | Wear, foto : FK Varnsdorf

Utkání s posledním týmem tabulky bývají ošidná napříč všemi soutěžemi a nejinak tomu bude i v Kotlině. Severočeši sice figurují v závěru podzimu na šestnácté příčce, ale na svém kontě mají jen šest proher, tj. stejně, jako např. šestá Zbrojovka, nebo Viktorka. Na dno druhé ligy je přikovalo hlavně šest remíz. Že nepůjde o nic lehkého dokazuje i výsledek minulého kola, kdy svěřenci trenéra Holeňáka uspěli na hřišti Kroměříže.

Pro Varnsdorf to byla v letošním ročníku výhra premiérová a znamenala snížení ztráty na nesestupové příčky na pouhé tři body. Přijít mohla už dříve, ale hlavně v domácím prostředí ztráceli Severočeši body dost smolně. V posledním domácím duelu s Jihlavou přišli o vítězství v poslední minutě, v souboji s vedoucím Vyškovem se pro změnu o tři body připravili vlastní brankou. Prolomit prokletí se podařilo Varnsdorfu až na Hané, kde se nehrál kdoví jak pohledný zápas, ale trefy Rudnytskyyho a Zálešáka přinesly výhru 2:1.

Utkání v Kroměříži odehrál náš soupeř v sestavě :

Vaňák – Ambler (90. Dufek), Kubista, Kouřil, Kosař (59. Stránský) – Zálešák, Osaghae – Kříž (90. Podzimek), Rudnytskyy (68. Gembický), Švanda – Firbacher (46. Hodek)

Nejlepším střelcem Varnsdorfu je sedmigólový Filip Firbacher, který však viděl v posledním kole čtvrtou žlutou kartu a v neděli by měl utkání sledovat pouze z tribuny. Zkušenost pak v domácím kádru představují kapitán Pavlo Rudnytskyy (35) a stoper Martin Kouřil (32). Na poslední vzájemný duel v Kotlině nevzpomínáme rádi, v sestupové sezóně Viktorka rychle vedla, ale poté hrála déle než polovinu utkání o deseti a Varnsdorf vsítil v 95. minutě vítězný gól. Raději tak budeme chtít navázat na zápasy ze sezon 2019/20 a 2020/21, kdy jsme na severu uspěli 4:0 a 3:1. Ze současného kádru se na poslední výhře podílel gólem David Sixta a do utkání zasáhli i Batioja s Mulemem.

Zápas 14. kola F:NL má výkop v neděli, 29. října, ve 14:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Petr Dorušák.

Přijeďte Viktorku povzbudit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!





logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině