Pět zimních posil, přehled odchodů, sobotní generálka a týden do startu jarní části F:NL

23. 2. 2024 | Wear

Dlouhá zimní příprava se blíží ke svému konci, svěřence trenéra Marka Nikla čeká o víkendu generálka s béčkem Plzně a poté se již zraky fanoušků Viktorky budou upírat k prvnímu jarnímu kolu, ve kterém pocestujeme do moravské metropole k duelu s Líšní. Do bojů o uchování druholigové příslušnosti půjdeme i s pěticí nových hráčů.

Gólman, dva obránci, dva útočníci. To je výčet postů, na kterých jsme v zimní pauze posílili a teď vám celou pětici představíme.

Pavol BAJZA (32)

Zkušený slovenský gólman nevynechal na podzim ani minutu v brance hradeckých Votroků a ve fotbalovém životopise má např. štace v italské Parmě, dánském Vejle, nebo kyperském Olympiakosu Nicosia. V Česku nastupoval i v dresu Karviné a Slovácka. Na Žižkov přichází z FC Hradec Králové na hostování do konce jara.

Josef DIVÍŠEK (33)

Zkušenost i do zadních řad. Pražský rodák se do dospělého fotbalu propracoval ve Spartě, ligu pak kopal za Příbram, Slovácko a Zbrojovku. Z Brněnského klubu přichází na Žižkov na přestup.

David BROUKAL (27)

Nejčerstvější posila má na svém kontě přes třicet ligových duelů v obraně Českých Budějovic a urostlého stopera tak kouč Nikl velmi dobře zná. David přichází z Dynama na hostování do 30. června 2024.

Nedjeljko KOVINIĆ (22)

Vysokého Černohorce si vyhlédl v jeho domovině v týmu FK Bokejl prvoligový Zlín, v jehož dresu naskočil za půldruhé sezóny do tří desítek zápasů v nejvyšší soutěži a čtyřikrát se gólově prosadil. Další starty a branky přidal za záložní tým. Mladý útočník přichází ze Zlína na hostování do 30. června 2024.

Adam TOULA (22)

Druhou ofenzivní posilou je stejně starý odchovanec vlašimského fotbalu, odkud v jedenácti letech přestoupil do Edenu. První dospělé sezóny strávil na hostování v rodné Vlašimi. Na Žižkov přichází ze Slavie na přestup.


Přinášíme vám také přehled odchodů :


David BŘEZINA - přestup do FK VIAGEM Ústí nad Labem

Ondřej ŽEŽULKA - přestup do FC Slovan Velvary

David ŠTROMBACH - přestup do FK Zápy

Lukáš HORÁLEK - hostování v SK Český Brod

Tomáš KUCHAŘ - hostování v FK Loko Vltavín

Daniel FINĚK - hostování v FK Chlumec nad Cidlinou

Ondřej ORAVEC - ukončeno hostování z FC Viktoria Plzeň


Viktorku čeká v sobotu v Blšanech generálka s béčkem Plzně a poté už ostrý start do jarních odvet F:NL. K prvnímu zápasu pocestujeme v sobotu, 2. března, do Líšně.

Těšíme se na vás v hledišti!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině