Cesta z mládeže do áčka je dlouhá, ale ne nemožná, říká Pavel Hoftych

29. 2. 2024 | Wear

První tým. Nejen ve Viktorce, ale i v dalších klubech jde o metu, o které sní mladí hráči už od přípravek a žákovských kategorií. "Dostat se ve Viktorce do áčka není pro kluky z mládeže nic jednoduchého. U19 hraje druhou ligu, béčko přebor. Tyto soutěže, logicky, nemohou každý rok vyprodukovat pro profesionální fotbal pět šest kluků. Ale občas se to někomu podařit může. Je k tomu však zapotřebí nejen talent, ale hlavně chuť na sobě pořádně makat" říká sportovní manager Viktorky, Pavel Hoftych.

Nastavená koncepce a úzká provázanost mezi mládeží a sportovním úsekem dospělých přináší první ovoce a výsledkem jsou nejen tréninkové jednotky mladých hráčů absolvované s áčkem, nebo solidní minutáž v přípravných zápasech, ale i lepší připravenost jednotlivců na přechod do dospělého fotbalu. Pojďme se společně podívat, jak jsou na tom aktuálně hráči, které jsme v přípravě s áčkem měli možnost v nedávné době vídat.

Filip Ret (18), Tomáš Ret (18)

Fotbalová dvojčata jsou příkladem toho, že to jde a vyplatí se makat. Filip (útočník) i Tomáš (obránce) budou i na jaře trénovat převážně s áčkem a kromě zápasů za B tým v přeboru budou k dispozici i koučům prvního mužstva pro utkání F:NL.

Lukáš Horálek (19)

Mladý stoper odchází na hostování do Českého Brodu a bude tak sbírat další ostruhy v divizi.

Adam Vais (20), David Edrees (19)

Oba mladíci by měli na jaře patřit mezi základní stavební kameny našeho záložního týmu pod vedením trenéra Brunclíka.

Adam Rulf (18)

Ani u Adama nemusí být duel proti Dynamu Drážďany určitě poslední zkušeností s prvním týmem. V zápasech dorostu bude nadále trenérům na očích.

Kristián Řezanina (17), Filip Borka (21)

Oba gólmany si již pravidelně vytahuje čas od času do své brankářské party Vojty Marečka, zápasy budou kluci dělit mezi béčko.a dorost (Kristián).


Přejeme mladým Viktoriánům, ať se jim v jejich fotbalovém růstu nadále daří a věříme, že vám jich budeme představovat stále více a více.

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!






logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině