Opona F:NL se po zimní pauze opět zvedá, Viktorka začne jarní odvety v Líšni

1. 3. 2024 | Wear

Dva měsíce zimní přípravy jsou za námi a svěřenci trenéra Marka Nikla se je nyní budou snažit přetavit v úspěšné tažení jarní částí druhé ligy na jehož konci by měl být splněný úkol, v který všichni Viktoriáni pevně věří. Cestu za záchranou začínáme v sobotu v Brně, kde nám v rámci 17. kola bude soupeřem desátý celek tabulky, SK Líšeň.

K zimě patří tradičně změny v kádru a Líšeň není výjimkou. Mezi nové tváře Marvanů patří Patrik Gerža a Denis Dziuba (oba z třetiligového Zlínska), Lotyš Renards Rimovičs (z Karlových Varů), Ondřej Hapal (ze slovenské Myjavy) a Martin Rolinek (z Prostějova). K přípravným duelům si Moravané pozvali hned v pěti případech soupeře ze Slovenska (Slovan U21, Myjava, Šamorín a dvakrát Petržalka) a ve všech těchto zápasech brali výhru. Jediný výsledkový neúspěch si svěřenci trenéra Valachoviče připsali v úvodu přípravy s Karvinou (0:1) a v závěrečné generálce s Jihlavou (1:1).

Tu odehrála Líšeň v sestavě :

Šulla (46. Vajner) – Pašek, Jeřábek, Čermák, Rolinek – Mionič (62. Jokovič) – Gerža (46. Hapal), Polášek, Aldin (46. Dziuba), Sokol – Vlasák (46. Tauš)

"Podzimní" mistrovský duel si oba sobotní soupeři střihli na Seifertce už v polovině letních prázdnin a přinesl první žižkovskou výhru v ročníku. Na proměněnou penaltu Čermáka odpověděli postupně Voltr, Muleme a Finěk a byly z toho tři body a vítězství 3:1. Vzájemná druholigová bilance je příznivá pro Viktorku, ze sedmi měření sil vyšla čtyřikrát vítězně, dva duely skončili smírně a jednou se radovali Moravané.

Premiérový mistrovský zápas kouče Marka Nikla na lavičce Žižkova bude rozhodovat sudí Trska s asistenty Mokruschem a Kotalíkem. Utkání na stadionu na Kučerově ulici má výkop v sobotu, 2. března, ve 14:30.

Informace pro fanoušky Viktorky :

Vstup do sektoru hostů S2 se nachází za parkovištěm z ulice Kučerova a cena vstupenky činí 100,- Kč.

Přijeďte Viktorku do Brna povzbudit v boji o důležité body!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!

logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit