Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

11. 3. 2024 | Wear

Možná si ten nenápadný okamžik vybavíte. Uběhlo sotva pár minut duelu Zimní Tipsport ligy s Pardubicemi a Radek Voltr se po jednom ze soubojů zvedal těžce ze země. Po chvíli si mávl k lavičce o střídání a v doprovodu doktora zmizel v kabině. Následovala vyšetření a jasný verdikt - lehká srdeční arytmie, operace nutná. Ta dopadla dobře a ačkoli mnoho arytmií je neškodných, u vrcholových sportovců jsou lékaři dvakrát ostražití. A jejich doporučení bylo jednoznačné - zdraví má člověk jen jedno, profesionální fotbal by měl jít stranou. 23. leden 2024 je tak dnem, kdy zkušený útočník oblékl fotbalový dres ve vrcholové kopané naposledy.

Má rodinu, malého syna. Ve fotbale už toho stihl dost. "Jsem rád, že operace dopadla dobře, ale doporučení lékařů nechci brát na lehkou váhu. Sedli jsme si s manželkou, ale vlastně nebylo moc co řešit. Fotbal miluju, ale zdraví je přednější. Už kvůli rodině, Kataríně a malému Robinovi. Teď budu hlavně manžel a táta."

U fotbalu chce i v budoucnu zůstat, ale zatím je vše příliš čerstvé. "Budoucnost budu teprve řešit. Nějaké nabídky mám a skvěle se ke mě zachovalo i vedení Viktorky" říká nejlepší střelec novodobé éry Viktorky.

Radek Voltr (32) má ve "velkém" fotbale odkopáno přes 300 zápasů, z toho více než třetinu (114) za Viktorku. Zaznamenal v nich 78 branek, v žižkovském dresu jich nasázel 45. Od restartu klubu v roce 2016 vévodí s 21 trefami tabulce novodobých střelců.

S Radkem se při nejbližší vhodné příležitosti důstojně rozloučíme, ale jen s coby profesionálním fotbalistou. Jako Viktorián bude mít dveře na Seifertku už navždy otevřené.

DÍKY ZA VŠE, VOLŤÁKU, A AŤ UŽ TO ZDRAVÍČKO DRŽÍ!



logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině