Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

17. 4. 2024 | Wear

Před deseti lety Viktorku trénoval a v neděli se na stadionu na Sefertově ulici pohodlně usadil na tribunu, otevřel si notes a psal si poznámky. Kouč Roman Nádvorník sledoval Žižkov s Vlašimí na vlastní oči a svěřenci Marka Nikla se mu dnes odpoledne pokusí jeho taktické plány co nejvíce narušit.

Pohledem čísel jsou na tom oba dnešní soupeři na jaře obdobně. Oba klopýtli pouze jedinkrát a drží si solidní herní formu. Zásadní rozdíl je však v pohledu na tabulku. Jihočechům pomohla devítibodová série k pozici v první trojici, Viktorka se, i přes to, že posbírala ještě od dva body více, stále drží jen v těsné blízkosti sestupových příček. Pravidelně totiž boduje i většina týmů ze spodních pater a proto se i na utkání se Silonem chystali Viktoriáni s plnou vážností. A dobře vědí, že je u Jordánu nečeká nic jednoduchého. Domácí tvrz padla v této sezóně pouze jedinkrát (Příbram 0:1) a v dalších deseti duelech nájezdům soupeřů odolala. Hodně zklamaní se vraceli bílomodří o víkendu ze hřiště posledního Prostějova, který jim nachystal první letošní porážku (1:2). Zápas na Hané odehrálo Táborsko v sestavě :

Pastornický – Plachý, Novák, Koné, Tusjak – Bláha, Kateřiňák – Zeman (65. Osmančík), Sojka (65. Varačka), Dordić – Svatek (74. Šašinka)

Hosté by se určitě nezlobili, kdyby se jim podařilo zopakovat výsledek z podzimního vzájemného souboje, ve kterém uspěli na Seifertce vysoko 4:1 (Prošek, Sixta, Kozojed, Sodoma). Poslední zápas na Kvapilce odehráli Viktoriáni před dvěma lety v nešťastné sestupové sezóně a po trefě Tijaniho (0:1) odjížděli z jihu Čech s prázdnou. Zvesela se naopak vraceli Žižkováci domů na podzim 2020, u výhry 3:1 byli ze současného kádru tehdy pouze Batioja, Muleme a Sixta.

Pokud se blíže podíváme do kádru soupeře, najdeme v něm hned tři jména, která mají ve svém CV viktoriánskou stopu : Pavel Osmančík, David Skopec a Luboš Tusjak.

Dnešní zápas 23. kola F:NL má na stadionu na Kvapilově ulici výkop v 17:00 jako hlavní jej bude řídit sudí Szikszay s asistenty Hrabovským a Pfeiferem.

Přijeďte Viktorku povzbudit v bitvě o další body!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit