Souboj s Varnsdorfem a možnost PŘIHRÁT ŽIVOT zapsáním se do Registru dárců kostní dřeně, to je žižkovská neděle

10. 5. 2024 | Wear, foto : Svatopluk Samler

Definitivní krok k záchraně mohou v neděli udělat svěřenci trenéra Marka Nikla. Na Seifertku přijede třináctý Varnsdorf a i v zápase 28. kola F:NL se tak bude bojovat o důležité body. Ale nepůjde zdaleka jen o ně. V rámci společného projektu Viktorky a spolku Fuck Cancer s názvem PŘIHRAJ ŽIVOT bude na stadionu k dispozici i stánek Národního registru dárců kostní dřeně, do kterého se fanoušci budou moci zaregistrovat.

Panují kolem toho různé předsudky, ale je to přitom úplně jednoduché a dávno už to nebolí. Registrace je rychlá, pouze vám sestřička provede vatovou tyčinkou stěr z vnitřní strany úst. Ano, jen tak málo stačí, abyste někomu PŘIHRÁLI ŽIVOT. Tak, jak to nedávno udělali hráči a část realizačního týmu Viktorky. A pokud někdy v budoucnu nastane shoda mezi dárcem a pacientem, odebírají se krvetvorné buňky naprosto bezbolestně pomocí separátoru, který je vyfiltruje z krve. Podobně, jako u darování plazmy. Takže pokud je vám 18-35, přijďte se ke stánku Národního registru dárců kostní dřeně zeptat na vše, co vás zajímá a třeba také PŘIHRAJTE ŽIVOT!

Krom této záslužné činnosti se bude ale také, samozřejmě, fandit! Viktorka i Varnsdorf se pustily do bojů o záchranu s plnou vervou, domácím patří v jarní tabulce čtvrté místo, našemu soupeři šesté. Mnohem důležitější je tabulka celková, ve které si Viktoriáni pomohli výhrou na Zbrojovce na devátou příčku, zatímco Severočeši gólem v nastavení proti poslední Kroměříži (3:2) udrželi jednobodový odstup od sestupových stupínků.

Utkání, které rozhodl dvěma góly nejlepší varnsdorfský střelec (8 branek) Samko, odehráli žlutí v sestavě :

Vaňák – Juzvak, Kubista, Kouřil (52. Kosař), Zálešák – Kříž (63. Adeleke, 90+3. Vlk), Samko – Rudnytskyy (63. Gembický), Polyák, Stránský (90+3. Podzimek) – Vojta

Soupeři máme z podzimu co vracet, v Kotlině jsme sice nejprve díky Batiojovi srovnali a ve druhé půli se po trefě Rosy dotáhli na dostřel, nakonec jsme se ale po prohře 2:4 vraceli na Žižkov s prázdnou. Viktorka se v Brně vyvarovala žlutých karet a proto nemusí kouč Nikl absence tohoto typu řešit, soupeři bude po čtvrté kartě chybět záložník Zálešák. Otazník visí i nad zkušeným tahounem Kouřilem, jenž musel proti Kroměříži z placu již pár minut po přestávce.

Utkání 28. kola F:NL má v neděli výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Machálek s asistenty Antoníčkem a Pospíšilem.

Věříme, že nás opět dorazíte povzbuzovat v hojném počtu, vstupenky můžete pořídit v předprodeji ZDE.

I tentokrát bude pro naše nejmenší připraveno v parku pod stadionem nafukovací fotbalové hřiště a skákací hrad a maminky si budou moci dát kafe v ikonické doubledeckeru.

A pozor! Program na Seifertce tentokrát neskončí po závěrečném hvizdu sudího Machálka, ale od 14:00 pokračuje hasičskými závody O kalich starosty Prahy 3! Vstupné na tuto akci je zdarma a občerstvení bude na stadionu zajištěno od začátku fotbalu, až do ukončení hasičských závodů.

Takže neváhejte a dorazte v neděli na Seifertku. Zafandit Viktorce, DAROVAT ŽIVOT a pobavit se u závodů!

JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
1. kolo, ChNL, ne 21. 7. 2024

FK Varnsdorf

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

1:1
logo logo
2. kolo, ChNL, ne 28. 7. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Líšeň 2019

10:15
13. 7. 2024

Generálka dopadla lépe pro ligové Slovácko, za týden už směr Varnsdorf

13. 7. 2024

Viktorka zakončí moravské soustředění generálkou se Slováckem

10. 7. 2024

Drtiči z hor Viktorku nerozdrtili, ze zápasu hraného v tropických teplotách bereme zaslouženou výhru

10. 7. 2024

Na klubovém webu byl zahájen prodej permanentek na sezónu 2024/25