Záchranářská mise splněna, teď útok na první šestku! Viktorka přivítá v derniéře Prostějov

24. 5. 2024 | Wear

Nad letošním ročníkem F:NL by kroutil hlavou i Tomáš Pospíchal. Ano, fotbal opravdu nemá logiku. Nad svěřenci kouče Marka Nikla visela před utkáním v Jihlavě reálně hrozba sestupových trablů, po něm je stejně reálně možné, že Viktorka zakončí sezónu v první šestce, těsně za barážovými příčkami.

Pro jistotu záchrany si Viktoriáni došli zodpovědným výkonem na Vysočině a do posledního zápasu tak mohou jít nejen s čistou hlavou, ale mohou se plně soustředit na naprosto opačné cíle. Na dosah totiž mají i příčky, o kterým se jim, ani jejich příznivcům, ještě před nedávnem ani nesnilo. Díky vyrovnanosti v tabulce jim totiž případná sobotní výhra garantuje finální pozici v horních patrech a ani páté místo není nemyslitelné. Bíločervení by tak završili nejen úspěšný květen, ve kterém mají doposud bilanci tří výher a jedné remízy, ale korunovali by tak celé úspěšné jarní tažení.

To jejich soupeř má jiné starosti. Prostějov se po výhře nad Opavou vydrápal na první nesestupovou příčku a drží si dvoubodový náskok na patnáctou Příbram. Jistotu záchrany mu dává pouze výhra, v případě klopýtnutí jejich soka v domácím duelu s Vyškovem pojedou hosté na Hanou zachráněni, i když na Seifertce neuspějí.

Duel s SFC Opava (3:1) odehrál Prostějov v sestavě :

Mucha – Bartolomeu, Ševčík, Štěrba, Harušťák – Habusta (60. Matocha), Mach (78. Jamiu) - Matoušek (89. Látal), Koudelka (C), Jaroň (60. Slaměna)- Malec

Skóre zápasu otevřel Tomáš Malec, který je s 8 góly nejlepším střelcem bílomodrých.

Utkání 30. kola F:NL má na stadionu na Seifertově ulici výkop v sobotu, 25. května, v 17:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Rouček s asistenty Kotíkem a Dreslerem.

Přijďte s námi oslavit záchranu, užít si poslední zápas a pomoci svými hlasivkami týmu v boji o přední příčky!

Nezapomeňte využít předprodeje, vstupenky pořídíte ZDE.

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
1. kolo, ChNL, ne 21. 7. 2024

FK Varnsdorf

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

1:1
logo logo
2. kolo, ChNL, ne 28. 7. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Líšeň 2019

10:15
13. 7. 2024

Generálka dopadla lépe pro ligové Slovácko, za týden už směr Varnsdorf

13. 7. 2024

Viktorka zakončí moravské soustředění generálkou se Slováckem

10. 7. 2024

Drtiči z hor Viktorku nerozdrtili, ze zápasu hraného v tropických teplotách bereme zaslouženou výhru

10. 7. 2024

Na klubovém webu byl zahájen prodej permanentek na sezónu 2024/25