V neděli na Žižkově pikantní podívaná. Valcíři i s bouřlivákem Pulpitem!

4. 4. 2018 | Martin Svoboda

Ve 21. kole FNL přivítají Viktoriáni tým z posledního místa tabulky MFK Frýdek - Místek. Zápas, ve kterém půjde domácím o zisk povinných tří bodů, přinese i pikantní nádech. Na Žižkov zavítá s Valcíři i bývalý trenér Viktorie Martin Pulpit.

Trenér hostů, známý fotbalový fanatik, je zajímavou postavou a lákadlem pro žižkovské fotbalové fajnšmekry nejen proto, že pod Vítkovem před sedmi lety koučoval tým Žižkova, se kterým postoupil do 1. ligy. 

Po přáteláku v Polsku nastal výsledkový obrat

Pulpit, který převzal koučování Valcířů v zimní přestávce, prostředí na Viktorce proto důvěrně zná. Nakolik to bude pro hosty výhoda při konečném účtování je v tuto chvíli ve hvězdách. Se svým týmem je zatím na konci pořadí FNL, ale hru i výsledky své družiny bezesporu pozvedl. 

Díky peripetií s odloženými zápasy měl Frýdek - Místek start do jarní části soutěže nepříjemný. Ve Vlašimi dostal na úvod přes prsty a odjížděl s debaklem 0:4. Pak kvůli pokračující nepřízni počasí přišel důležitý přátelák v Chořově, kde sice soupeř Viktorky nevyhrál, ale prezentoval se mnohem lepším výkonem.

Získané sebevědomí se hned projevilo v následujících dvou soutěžních zápasech. Po výhře nad Táborskem 1:0 a remízou 2:2 v Třinci získal tým okolo kapitána Nikolase Šumského čtyři body a nepatrně stáhl náskok prakticky všech týmů namočených v sestupovém pásmu. A má navíc ještě odložený zápas k dobru. 

Pulpit chce tři body z následujících dvou zápasů

Trenér Pulpit se netají tím, že jeden z následujících dvou zápasů by chtěl vyhrát. Na mušce má tedy v nedělním zápase jak Viktorku, tak příští týden na domácím stadionu ve Stovkách České Budějovice.

Domácí museli strávit první jarní porážku 2:4 v Příbrami a rádi by pokračovali ve vítězném duchu z prvních třech jarních klání. K povinným třem bodům jim tentokrát mohou pomoci ve větším počtu i diváci. Ohlašované víkendové letní teploty se na návštěvnosti můžou výrazně projevit a zajistit lepší fotbalovou atmosféru. 

Když se podíváme na vzájemná střetnutí obou nedělních soupeřů, moravskoslezský klub nemá s Viktorkou dobrou bilanci. Ze sedmi zápasů vyhrál jen jednou a také jednou remizoval. Viktorka uspěla pětkrát. V posledním společném zápase ve Frýdku - Místku v 7. kole FNL vyhrála po gólech Bazala a Haška 2:0.

Snímek: www.mfkfm.cz

Delegace

Utkání se odehraje v neděli 8. dubna od 10:15 hodin na domácím stadionu v Seifertově ulici. Hlavní rozhodčí Milan Matějček, asistenti David Hock, Miloš Vitner. Delegát utkání budou Zdeněk Tasch a František Hubička.

Statistické porovnání

FK Viktoria Žižkov
H2H

 MFK Frýdek-Místek
11. (25) Pořadí v tabulce (body) 16. (15)
32:33 Skóre 11:29
7 - 4 - 9 Celková bilance 3 - 6 - 10
4 - 2 - 4 Bilance doma / venku 1 - 2 - 7
 P   V   V   V   P  Posl. 5 zápasů  V   P   P   V   R 

7 - Miroslav Podrazký

Nejlepší střelec
2 - Ismar Tandir
2 - Matěj Biolek
2 - Michal Švrček
logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže