Pod bájnou horu Blaník jede Viktorka potvrdit výhru nad Zbrojovkou

31. 10. 2019 | Pavel Werner

V Blaníku je před blížící se zimou nezvykle živo. Na vyjetí to ještě není, ale rytíři už si preventivně nařizují budíky. Tým kouče Šmejkala se propadl až na předposlední sestupovou pozici s osmi body na kontě. A že to není v závěru podzimu žádná komfortní situace, to ví Viktorka z loňské vlastní zkušenosti velmi dobře. Ve Vlašimi začala sezónu trenérská dvojice Michal Mašek, Václav Hradecký, ale na konfrontaci s nedávným Žižkovákem nedojde. Po špatném startu a sérii proher došlo k rošádě a od září se za kormidlo postavil Daniel Šmejkal. Přišly také posily – Januška, Jandera (oba Příbram), z juniorky Sparty Sváta a z dalekého Beninu Sogbo. Lodivod se dvěma stovkami ligových startů a bývalý brilantní technik začal dobře, výhrou nad Vítkovicemi a bodem z Chrudimi dostal Vlašim z nejhoršího. Pak se však restart zasekl, přišla šnůra čtyř porážek a tým se vrátil do nejspodnějších pater. To družina kouče Haška prožívá, naštěstí, naprosto rozdílné časy a k zápasu pocestuje povzbuzena důležitou výhrou nad ambiciózním Brnem. Navíc, Zdeněk Hašek nepojede do neznámého prostředí, ve Vlašimi rozjížděl svoji „dospělou“ kariéru a v letech 2007 a 2008 si vedl víc než úspěšně. A není sám, kdo zázemí a trávník středočeského klubu zná. Dres našeho soupeře v minulosti oblékali i někteří naši hráči – Březina, Cabadaj, Tusjak, nebo Švenger. A pár exviktoriánů najdeme i na soupisce Vlašimi. Už několikátou sezónu hájí domácí svatyni gólman Josef Řehák a o góly by se měl starat Jan Jelínek. Bohužel jen měl, protože „Jelena“ trápí dlouhodobě zranění a nedělní zápas bude sledovat jen z tribuny. A že jeho branky chybí, to je jasné už z prvního pohledu na statistiky – Vlašim má nejhorší ofenzívu v celé soutěži, její hráči rozvlnili síť za zády gólmana soupeře pouze desetkrát.

Vzájemná balance je v posledních sezónách vyrovnaná, loni I předloni si každý tým připsal porážku i vítězství. Naposledy brala Viktorka tři body ve Vlašimi v květnu 2018, kdy výhru 2:1 trefil dvěma góly Petar Musa.

A jak vidí zápas trenér Zdeněk Hašek? “Do Vlašimi se moc těším. Zažili jsme tam společně krásné časy, chodilo hodně diváků. Ale v neděli přijedu jako soupeř a chceme se poprat o vítězství. Ovšem s pokorou a s vědomím si kvalit domácích. S dlouhodobého hlediska Vlašim rozhodně nepatří na pozice, kde se teď nachází. Jejich situace jim velí rvát se o každý bod. Takže ano, jedeme bojovně naladěni, ale mám varovně zdvižený prst.”

Delegace:

Zápas má výkop  v neděli, 3.11.2019 ve 14:00. Rozhodovat jej bude trojice rozhodčích Jan Cihlář, Jiří Kříž a Matěj Vlček, delegáty jsou Jiří Trčka a Miroslav Svoboda. ¨

FC Sellier & Bellot Vlašim





H2H
SEZONA 2019/2020

FK Viktoria Žižkov

15. (8) Pořadí v tabulce (body) 7. (20)
10:22 Skóre 21:17
2 - 2 - 9 Celková bilance 6 - 2 - 5
1 - 1 - 4 Bilance doma / venku 1 - 1 - 4
 P   P   P   P   R  Bilance zápasů      V   P   V   R   P 
2 - Václav Svoboda   
2 - Lucas Dias   
2 - Jiří Januška

Nejlepší střelec

4 - David Březina

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině