S brazilskou posilou, odhodláním i zvědavostí. Fotbalistům Viktorie Žižkov začala zimní příprava

3. 1. 2019 | Martin Svoboda

Až překvapivě klidný, zato plný odhodlání a plánů, nás přivítal na startu zimní přípravy trenér Viktorie Žižkov Miloš Sazima. Stalo se tak dnes dopoledne na fakultě tělesné výchovy a sportu v pražských Vokovicích, kde Viktoriáni absolvovali vstupní zátěžový test.

V šatnách laboratoře se scházeli postupně, zvědaví na novou partu, se kterou budou co nevidět tahat Viktorku ze sestupové šlamastyky. I když nováčci po sobě zvědavě pokukovali, atmosféra byla uvolněná a v poklidu, nervozita z testů veškerá žádná. Na běžící pás šli pak jeden po druhým.

Z podzimní sezony zůstalo pouze deset hráčů do pole a dva brankáři. V zimní přípravě se tým posílí o další nové tváře, které po současných tréninkových testech a přípravných zápasech teprve vykrystalizují. „Po loňském nezdaru jsme výrazně zasáhli do stavby nového kádru, jehož základ tvoří tito hráči z podzimní sezony: Žežulka, Opluštil, Auer, Stříž, Urbanec, Kaisler, Batioja, Bazal, Halgoš, Dočekal a gólmani Soukup s Hrubešem. V průběhu úvodní části přípravy k nám přijdou další hráči na testování, ze kterých za pochodu doplníme tým na konečný dvacetičlenný kádr. Jedinou jistotou je pro nás zatím příchod brazilského záložníka Bernarda Frizoniho z Hapoelu Aškelon (na snímku s trenérem Sazimou - pozn. red.)," poodkrývá první zajímavý transfer žižkovský kouč.

K osmadvacetiletému Brazilci, který strávil podzim 2017 pod Sazimovým vedením v Olympii Praha, se tak postupně připojí dalších osm až deset hráčů. „Zájem máme o celou řadu nových jmen, ale ty nejprve musíme vidět naživo. Mohu zatím jen prozradit, že jde o hráče z nižších soutěží, převážně ze třetí ligy," dodává Sazima.

Tým absolvuje zimní přípravu celou na hřištích v dostupné vzdálenosti od svého hlavního stadionu, přípravná utkání pak na uvedených místech v rozpisu zápasů.

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině