Viktorka zabrala. Líšeň knockoutovala dvěma rychlými direkty po přestávce

22. 11. 2020 | Wear

Chladné nedělní dopoledne týmu kouče Vavrušky svědčilo. Viktorka souboj o druhé místo jasně ovládla a zaslouženě zvítězila.

8. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 22. 11. 2020, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Líšeň 2019

3:1 (1:0)
logo

Góly : 15. Batioja, 48. Urbanec, 49. Zoubele - 65. Málek (pen.)

ŽK : Muleme - Silný, Bednář, Málek

Rozhodčí : Hrubeš - Kotalík, Ratajová, Klíma

Hráno bez diváků.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:

Švenger - Urbanec, Žežulka, Pudil, Muleme - Súkenník, Richter, Skopec (71. Sixta) - Diviš, Batioja (88. Nabiyev), Zoubele (77. Auer)

SK Líšeň 2019:

Veselý – Jeřábek, Ševčík, Bednář – Pašek, Matocha (80. Minařík), Kučera, Málek, Lutonský – Silný (80. Machálek), Szotkowski (55. Krška)

Reportáž

      S uzdraveným Batiojou v sestavě vstoupili Viktoriáni do zápasu aktivně, jako by chtěli fanouškům u televizních obrazovek ukázat, že fotbal hrát nezapoměli. A právě ekvádorský bijec byl na hrotu plný elánu. V 10. minutě vyslal do první šance Zoubeleho, ale Veselý technickou střelu zkrotil. O pár minut později se rozhodl Batioja pro zakončení sám a jeho střele k levé tyči nechybělo mnoho. Po čtvrt hodině už na Proseku zahřmělo. Divišův přízemní centr propadl na malém vápně k Batiojovi a ten už si věděl rady. Viktorka dál bavila a z nedaleké přírodní tribuny se časo ozýval potlesk. V solidní šanci se v první půli objevil i kanonýr Diviš, ale jeho projektil prosvištěl nad Veselého břevnem. Zkušený plejer si však pro sebe v dnešním utkání rezervoval neméně důležitou roli asistenta. Svůj přehled ukázal hned po nástupu do druhého dějství, když ve 48. minutě nejprve připravil svým důrazem gólovou parketu pro Urbance a jen o minutu později vybídl k první brance v bíločerveném dresu Zoubeleho. Letní posila se do jeho centru opřela z voleje a bylo vymalováno. Nástupy do druhých poločasů se nám dlouhodobě nedaří, ale dnes jej Viktoriáni zvládli jako podle fotbalové příručky. Menší komplikaci přinesla 65. minuta, kdy Málek potrestal z penalty faul Mulemeho, ale jednalo se o ojedinělou vadu na kráse. Po většinu zápasu totiž dělali spoluhráči svým odpovědným výkonem ze svého kapitána v brance Viktorky nezaměstnaného muže. A nepřestávali bavit ani směrem dopředu. O gól si říkala šance Žežulky v 69. minutě i  Zoubeleho pokus o chvíli později. Poslední vzrušení přinesl trestňák Urbance z levé strany, kterým se náš bek pokusil ze svého oblíbeného místa překvapit Veselého, ten byl ale na zemi včas. Švenger se protáhl až v samém závěru zápasu při standardce Málka, ale to už mohl v klidu šetřit hlasivky na pozápasový pokřik. Viktorka první zápas pod trenérem Vavruškou zvládla a v souboji s rivalem ze špičky tabulky si připsala důležité vítězství. Potvrdit jej pojedeme už ve středu na sever Čech do Varnsdorfu.

Fotoreport naleznete ZDE.


logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině