Viktorka útočí na nejlepší umístění od sestupu z ligy. Naději na třetí místo chce posílit v Jihlavě.

14. 5. 2021 | Wear

Azyl na Proseku, covid, nejistota ohledně stadionu. A přesto je reálná naděje, že bude letošní sezona zapsána v archivech jako nejúspěšnější za posledních devět let. Pokud svěřenci trenéra Oulehly zvládnou dnešní zápas na Vysočině, posunou se dvě kola před koncem F:NL na třetí pozici. Tak vysoko se Viktorka od pádu z nejvyšší soutěže dosud neumístnila.

Viktoriány však odpoledne čeká soupeř, který stále nemůže v poklidu dohrávat. Vysočina má před sestupovými vodami náskok pěti bodů a jistě by ráda stvrdila příslušnost k profi soutěži co nejdříve. Svěřenci kouče Křečka mají solidní formu, za poslední čtyři zápasy nepoznali chuť porážky (Táborsko 2:2, Varnsdorf 1:1, Vlašim 3:3, Blansko 3:1) a stejně, jako Viktorka, se posouvají tabulkou vzhůru. Poslední vzájemný soutěžní duel (1:1) uzavíral na Proseku podzimní část sezony a domácí zachraňovali bod až v nastaveném čase, kdy prostřelil Číže Mashike. Novodobá bilance vyznívá lépe pro Viktoriány, s Jihlavou padli naposledy na jaře 2019 (1:4) a od té doby se radovali čtyřikrát z výhry a dvakrát se týmy rozešli smírně. Loňský duel rozhodla na Vysočině penalta Igora Súkenníka (1:0) a ani dnes se neočekávají žádné brankové hody. V pěti z šesti posledních zápasů padlo méně než 2,5 gólů. Své konto by jistě rád rozšířil nejlepší střelec hostí, Jaroslav Diviš, který chytil po čase gólovou chuť a k hranici 10 zářezů už mu chybí jen dvě čárky. Navíc, pokud se náš kanonýr trefil, Viktorka vždy brala tři body.

Utkání na stadionu v Jiráskově ulici má výkop v 17:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Miroslav Zelinka s asistenty Petrem Kotalíkem a Michalem Volfem. Delagátem LA bude Jan Šotek, technickým delegátem Stanislav Volek.

Zápas si pro své vysílání vybral partner soutěže spol. Fortuna. Fanoušci Viktorky se ale mohou tradičně spolehnout na živý komentář Martina Mudra na Radiu Žižkov, který naladí ZDE.

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!

17. 4. 2024

Z jižních Čech bez bodů, Táborsko vrátilo Viktorce vysokou prohru z podzimu