Pět hráčů z žižkovské sedmnáctky úspěšně reprezentovalo

19. 9. 2016 | Redakce

V minulém týdnu se konal v Bratislavě 1. ročník mezinárodního turnaje mladších dorostenců kategorie U17 DANUBE CUP 2016. Na malých, ale útulných stadionech v okolí západoslovenského Sence se sešlo osm výběrů měst a krajů z Česka, Slovenska, Maďarska, Srbska a Chorvatska. Nechyběl zde samozřejmě ani výběr Prahy, v jehož nominaci byla hned pětice Viktorínů: brankář Alex Gajdasz, obránce Martin Kaisler, záložníci Martin Bejbl a Martin Livora a útočník Jan Tesař. U kormidla výběru Prahy navíc stál trenér žižkovského mladšího dorostu Radek Bejbl spolu s dalším bývalým ligovým hráčem Lubošem Zákostelským.

V základní skupině porazila Praha nejprve Budapešť 3:0 a na výhře se výrazně podíleli střelci dvou branek Bejbl s Tesařem. Ve druhém utkání pak stejným rozdílem, bohužel, podlehla pozdějšímu vítězi turnaje chorvatskému Záhřebu. Ve třetím utkání pak výběr Prahy zdolal v dramatickém utkání výběr Západoslovenského kraje 3:2, když se opět dvakrát střelecky prosadil Bejbl a podařilo se tak postoupit z druhého místa skupiny B do boje o medaile. Tam v zápase o 3. místo čekali borci ze srbského Bělehradu, složeného převážně z rivalských klubů Crvene Zvezdy a Partizanu, kteří obsadili druhé místo v A skupině. Výborné utkání skončilo v normální hrací době nerozhodně 1:1 a v úspěšném penaltovém rozstřelu měli o něco pevnější nervy naši hráči. Praha tak zaslouženě vybojovala bronzové medaile. Martin Bejbl byl se třemi vstřelenými góly druhým nejlepším střelcem turnaje.

Trenér Radek Bejbl: „Vystoupení našeho výběru můžu hodnotit jako velmi vydařené, určitě jsme nezklamali a zaslouženě jsme si do Prahy odvezli bronzové medaile. A stejně můžu hodnotit i výkony našich pěti kluků, kteří byli oporami našeho týmu. V mezinárodní konfrontaci obstáli a získali velmi dobrou zkušenost, která se jim, doufám, v další kariéře bude hodit. Reprezentace je vždy něco vzácného a kluci si svými výkony tuto důvěru zasloužili. Nicméně neměli by se tímto dílčím úspěchem uspokojit, naopak by je měl motivovat k dalšímu zlepšování, protože především výběr Záhřebu nám ukázal ve vzájemném utkání kvalitu, třeba při proměňování šancí, což je nejen ve fotbale ten klíčový a hlavní parametr.“

Konečné pořadí DANUBE CUP 2016 :

  • 1.Záhřeb
  • 2.Bratislava
  • 3.Praha
  • 4.Bělehrad
  • 5.Západoslovenský kraj
  • 6.Györ
  • 7.Budapešť
  • 8.Jihomoravský kraj
logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně