Kavárna Bílá vrána zahajuje novou sezónu s podporou FK Viktoria Žižkov a v nových barvách

14. 9. 2017 | FK Viktoria Žižkov

Fotbalisté žižkovského klubu slavnostně zahájili otevření kavárny, která zaměstnává lidi s postižením.

Kavárna Bílá Vrána (www.kavarnabilavrana.cz), sociální podnik provozovaný POHODA o.p.s, byla slavnostně otevřena po provozní přestávce na adrese Ve Smečkách 5 na Praze 1. Bílá Vrána je sociální podnik, který kromě ekonomického cíle sleduje především cíl sociální – zaměstnávání lidí s mentálním postižením. Znovuotevření se zúčastnili fotbalisté klubu FK Viktoria Žižkov. Klub tím vyjádřil podporu zaměstnávání lidí s mentálním znevýhodněním. „Jsme rádi, že můžeme podpořit lidi, kteří musí v životě překonávat mnoho překážek a ukázat veřejnosti, že každý člověk jim může pomoci třeba jen návštěvou kavárny, která je zaměstnává,“ uvedl majitel fotbalového klubu Jiří Rýva a dále doplnil: „Dlouhodobá podpora jakkoli postižených je prioritou klubu FK Viktoria Žižkov v současnosti i budoucnosti.“

#dejsikafe

Zaměstnanci Bílé vrány jsou lidé s mentálním postižením, kterým tato práce přináší možnost zapojit se do profesního života a žít životem, který se podobá životu jejich vrstevníků. Bílá Vrána nabízí také catering pro nejrůznější akce neziskových i komerčních organizací.

Zdeňka v kavárně pracuje jako obsluha a také se podílí na cateringových zakázkách. Baví ji obsluha zákazníků, zajímá se o lidi. „Ráda jim nabízím naše výrobky, také mám ráda akce ve Vráně pro dobrou věc,“ říká Zdeňka. Těší ji, když catering na akcích lidem chutná a že se lidé zajímají nejen o jídlo, ale i o naši kavárnu. „Mám velké přání, aby naše kavárna vydržela co nejdéle. A aby lidi, co si nás váží, k nám rádi chodili. Jejich pomocí my vlastně žijeme,“ dodává.

„Chceme poděkovat klubu FK Viktoria Žižkov a všem našim podporovatelům, kteří našim klientům umožňují dělat práci, která je nejen baví, ale přináší jim společenské i finanční ohodnocení,“ říká Lucie Mervardová, ředitelka POHODA, o.p.s provozovatele kavárny Bílá vrána.

U příležitosti znovuotevření kavárna Bílá vrána představila nové logo a webové stránky, které se snaží být uživatelsky přívětivější a pravidelně přinášet informace ze „života Vrány.“

Co je to POHODA?

POHODA o.p.s. je nezisková organizace, která poskytováním sociálních služeb podporuje normální, důstojný život lidí s postižením. POHODA je zřizovatelem sociálního podniku kavárna Bílá Vrána, Ve Smečkách 5, Praha 1www.kavarnabilavrana.cz, která zaměstnává lidi s mentálním postižením. Mezi další služby POHODA o.p.s. patří chráněné bydlení, denní stacionář a osobní asistence.

Pro více informací kontaktujte:
Bára Kiliesová
POHODA o.p. s., Roškotova 6, Praha 4
Tel.: 777 913 484

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině