Devatenáctka v průběhu dvou dnů doma dvakrát prohrála

11. 5. 2018 | Redakce

Dobrou formu na domácím hřišti starší dorostenci Viktorie Žižkov nepotvrdili, v rychlém sledu a náročném rytmu neděle-úterý s Meteorem i Benešovem prohráli.

ČLD U19 – 24. kolo

Žižkov – Meteor 2:3 (1:0)

Branky: 3. Studený, 57. Krivosheev – 59. Přibyl, 75. Bím, 90. Bednář. Rozhodčí: Machýček – Andras, Kozlík. Diváci: 60.

Žižkov: Dlabola – Kaisler (78. Tesař), Mucha, Obermajer, Hrubý – Olšovský, Zeman, Krivosheev – Plucha, Livora (89. Lanc), Studený (65. Macháček).

Komentář trenéra Pavla Ondračky: „Prohrát brankou v nastaveném čase vždycky bolí a tentokrát jsme si to, bohužel, prožili my. Utkání se začalo lámat po snížení soupeře, kdy nám poté, co jsme v 58. minutě odskočili o dva góly, vstřelil během minuty kontaktní branku na 2:1 a poté vrhnul všechny síly do útoku. To byl první zlomový moment zápasu. Těch sil měl v závěrečné půlhodině soupeř víc, to musíme sportovně přiznat a zaslouženě vyrovnal na 2:2. Hráli jsme pak moc pasivně, i když jsme dopředu vystřídali čerstvé hráče. Meteor je kvalitní tým, což svým výkonem potvrdil a ne náhodou bojuje o baráž do 1. dorostenecké ligy. Druhým zlomovým momentem pak bylo vyloučení našeho hráče v 82. minutě. Hlavní rozhodčí Machýček naprosto nepochopitelně vyloučil našeho útočníka, který se tísněný obráncem srazil v souboji před pokutovým územím s brankářem. Nechápu jeho rozhodnutí, protože jestli za toto trestá hráče žlutou kartou a desetiminutovým vyloučením, pak musí takto přísně posuzovat všechny situace po celou dobu zápasu. A není rozdíl mezi tímto a například stažením našeho hráče zezadu za ruku nebo dres na půlce hřiště o patnáct minut dříve. Ten jeden chybějící hráč nám v koncovce zápasu moc chyběl. Chvíli před koncem jsme neproměnili velkou šanci a v 92. minutě jsme pod tlakem inkasovali. Tím nevytvářím hráčům alibi, protože závěr zápasu měli dohrát lépe především oni na hřišti. Nicméně nevím, jak pak mám hráče přesvědčovat v kabině o tom, že v tomto utkání bylo vše v duchu fair play.“

ČLD U19 – 30. kolo

Žižkov – Benešov 1:3 (1:2)

Branky: 35. Zeman – 23. a 86. Hampl, 37. Průcha. Rozhodčí: Švorc – Chrenko, Kohout. Diváci: 58.

Žižkov: Dlabola – Kaisler, Mucha, Olšovský (46. Hrubý), Obermajer – Studený, Macháček (89. Kříž), Krivosheev – Plucha (62. Lanc), Livora (82. Šimůnek), Zeman.

Komentář trenéra Pavla Ondračky: „Tentokrát budu stručný. Remízové utkání průměrné úrovně rozhodli dvěma nádhernými brankami z přímých kopů do šibenice hráči Benešova Průcha a Hampl. Směrem dopředu nám dnes chyběla větší kvalita. Od všech hráčů v tomto očekáváme daleko víc, než dnes předvedli.“

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně