Dají Viktoriáni konečně gól? Do Prahy míří Litoměřicko i s bývalými Žižkováky Haškem a Podrazkým

15. 1. 2019 | Martin Svoboda / foto: Youtube

Dnes odpoledne bude na satalické umělé trávě k vidění velmi pikantní souboj mezi nově budovaným týmem Viktorie Žižkov a třetiligovým Litoměřickem. A aby ne. Klub z úpatí Českého středohoří totiž angažoval na post trenéra Zdeňka Haška, jenž dokázal v roce 2017 s Pražany postoupit do druhé ligy. A další neméně zajímavá persona figuruje přímo na soupisce litoměřického týmu - bývalý kapitán Viktorky Miroslav Podrazký.

S týmem na severu Čech se připravuje už více než týden a stihl už i jedno přípravné utkání proti FK Baník Souš (1:1). V Satalicich čeká 34letého středopolaře velmi specifický zápas právě proti Žižkovu, kde odkopal pět sezón, dal přes 30 branek a stal se miláčkem tribun stadionu v Seifertově ulici.

Ikona Podrazký: Vadí mně, že nemůžu Viktorce pomoct k záchraně

„Věk zastavit nejde, jednou to muselo přijít. Je to sice těžké, ale život jde dál," ví žižkovská ikona se 77 ligovými starty. Radikální řez do kádru kvůli katastrofálnímu podzimu se nakonec nevyhl ani jemu.

„Že jsem skončil, s tím jsem se už smířil, ale vadí mně, že odcházím, když je na tom Viktorka takhle. Že už jí nemůžu pomoct," lituje její bývalý kapitán.

Tým z ČFL FK Litoměřicko, který je ve třetí nejvyšší soutěži na 12. místě, přivede do Prahy s jistou dávkou nostalgie další tvář Viktorie a její bývalý kouč, který zanechal na Žižkově nesmazatelnou stopu v podobě postupu do F:NL, Zdeněk Hašek. Ten má za úkol od svých nadřízených přebudovat kádr a stabilizovat severočeský klub v ČFL. A s jakými pocity půjde zítra do zápasu?

Kouč Litoměřicka Hašek nezávidí Sazimovi boje o záchranu

„Těším se na něj, ale budu ho brát jako každý jiný přípravný zápas. Viktorka je ve složité situaci, musí bojovat o záchranu, což svému žižkovskému kolegovi vůbec nezávidím. Navíc jeho tým nedává góly, ale my pro něj nebudeme tak silný protivník jako předešlí soupeři z ligy," míní padesátiletý trenér, jenž dokázal v loňském roce s Hostouní vyhrát podzimní část divize B. 

Dres Litoměřicka  oblékají v současnosti ještě dva další bývalí Viktoriáni - Marek Hanuš a Jakub Šimkovský.

Viktorku čeká v Satalicích letošní v pořadí třetí přípravný zápas a poprvé se utká s týmem z nižší soutěže. S ligovými celky Mladé Boleslavi a Bohemias Praha nebodovala a 5x inkasovala, což rozhodně není vzhledem k testování nových hráčů a velkých tréninkových objemů nic strašného. Viktoriány trápí hlavně koncovka, a to dlouhodobě. 

Zvedne si Viktorka vstřelenými góly konečně sebevědomí

Papírově slabší Litoměřicko se v tomto ohledu jeví jako vhodný sparingpartner. Je už na čase, aby si svěřenci trenéra Miloše Sazimy nějakými góly konečně zvedli sebevědomí.

„Do zápasu jdeme opět z plné zátěže, v přípravném období to ani nemůže být jinak. Dosavadní herní testy s ligovými mančafty víceméně potvrdily očekávání, maximálně mě ale mrzmí, že nedokážeme vstřelit gól," zoufá si žižkovský trenér.

Po Litoměřicku přijde na řadu zúžení kádru

Sportovní vedení klubu je nyní kvůli dalšímu doplňování kádru neustále ve střehu, čekají se nové posily z řad fotbalistů, kteří se nevejdou na ligové soupisky týmů z FORTUNA:LIGY. Nejvyšší soutěž začíná narozdíl od F:NL už za 23 dní.

„Tři zápasy by měly stačit na to, abychom si o každém hráči udělali dostatečný obrázek. První zeštíhlení kádru udělám proto po dnešním zápase, pak budeme čekat na uvolňování nových jmen, které z 90 % hledáme v první lize," popisuje strategii dobudování jarního kádru na Žižkově Miloš Sazima.

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině