Víme, co nás na Žižkově čeká, říká ústecký kouč Křeček. Viktorka má další pokus na předání Černého Petra

15. 3. 2019 | Martin Svoboda foto: Ema Bartalská

Brno zapomenuto, hurá na Ústí. Zhruba v tomhle módu se nyní nachází tým Viktorie Žižkov před dalším zápasem s FK Ústí nad Labem. Půjde o to, jestli si parta okolo kapitána Marka Opluštila opravdu dokáže vymazat z hlavy nedělní vysokou porážku na hřišti Zbrojovky. Internacionál Ladislav Vízek radí Viktoriánům to samé: "Hoďte to za hlavu a pořádně se nažhavte na další zápas!"

Je na trenérech, aby tvrdá facka z Brna neměla na hráče vliv i v dalším zápase. "Byla to v první řadě pro hráče velká zkušenost. Žádný velký malér v tom ale nevidím, 6:0 končí zápasy i ve vyspělejších ligách. Bereme to tak, že je to sice velká ťafka, ale přišla ještě včas," hodnotí neúspěch z moravské metropole asistent trenéra Zděnek Šenkeřík.

Vízek: "Fráze o vymazání debaklu z hlavy je pravdivá"

Viktorka nemůže počítat s dlouhodobě zraněnými Batiojou (zlomený kotník) a Frizonim (zlomená noha). V sestavě může dojít ke změnám, a to včetně gólmanského postu. "Může k tomu dojít, nejsme ještě rozhodnuti," říká trenér Miloš Sazima a tasí hlavní úkol pro zápas s Ústím: "My se musíme za Brno rehabilitovat, nic jiného než výhra nás nezajímá. Do zápasu jdeme s tím, že ho musíme zvládnout a doma fanoušky zase potěšit."

Oslovili jsem také internacionála a fotbalového experta Ladislava Vízka, který tvrdí, že výrok o vymazání debaklu z hlavy je sice taková fráze, ale platí. "Má to tak být, ten zápas je už pryč, tak ať ho vezme ďas. Hráči Viktorky se musí na Ústí nažhavit a napravit to," míní trojnásobný mistr ligy.

Po loňské prohře se Arma dostala málem do Guinessovky

Na severu Čech se na zápas pečlivě připravují. Trenér Křeček na poslední návštěvu Žižkova nevzpomíná rád. Arma těsně podlehla Viktorii 1:2 a její záchrana byla tehdy už spíše v rovině teorie. "Po té prohře jsem byl hodně zklamaný, vypadalo to s námi zle," vzpomíná 47letý ústecký kouč. Jenže pak se stala u posledního týmu tabulky věc hodná téměř zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Jeho svěřenci s nožem na krku v podobě velké bodové ztráty zabrali takovým způsobem, že z posledních pěti zápasů získali plný počet 15 bodů! Nevídané. 

Ústí si uvědomuje, o co Viktorka hraje

"V neděli nás čeká úplně jiný zápas. Oba kádry jsou výrazně obměněné a my jedeme na Viktorku s velkou pokorou. Má kvalitu a na tom nic nezmění ani vysoká prohra z Brna," je přesvědčený ústecký kouč. "Víme dobře, co nás tam čeká, o co Viktorka hraje. Nechtějte ale ode mě, abych říkal, že jedeme ubránit bod. My chceme vždy vyhrát," prohlašuje Křeček.

Na podzim Viktorka na Městském stadionu v Ústí nad Labem prohrála 1:4, gól Pražanů vstřelil Musa.

Zápas, jehož začátek je v obvyklých 10,15 hodin vysílá přímým přenosem ČT Sport.

Delegace:

Termín zápasu: neděle 17.3. v 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Pavel Rejžek, asistenti: Petr Kotalík a Jiří Pečenka, delegáti: Jan Šotek a Michal Beneš.

Statistické porovnání

FK Viktoria Žižkov





H2H

 

FK Ústí nad Labem

16. (13) Pořadí v tabulce (body) 7. (29)
20:42 Skóre 25:24
3 - 4 - 11 Celková bilance 9 - 2 - 7
3 - 3 - 3 Bilance doma / venku 3 - 0 - 6
 P   V  Bilance posledního zápasu     R   V 
6 - Petar Musa    Nejlepší střelec 5 - Martin Jindráček

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!