Do Pardubic bez Opluštila, ale s odhodláním urvat plusové body. Viktorce nic jiného nezbývá

11. 4. 2019 | Martin Svoboda foto: Ema Bartalská

Tentokrát v sobotu po obědě a opět před televizními kamerami čeká Viktoriány další bitva o záchranu ve F:NL. V Pardubicích to bude jejich desátý pokus o bodový zisk z cizího hřiště. Devět předešlých skončilo vždy prohrou. Povede se svěřencům trenéra Miloše Sazimy uloupit z Pardubic místo perníčku kýžené a tolik potřebné body?

Viktorce jde o hodně. Ale to vlastně v každém jarním zápase. Nyní při domácích ztrátách s Ústím a Sokolovem a nulovým přísunem bodů z venku jde ale vážně do tuhého. Týmy, namočené do záchranářských prací, se jí začínají pomalu, ale jistě vzdalovat. Žižkov v Pardubicích už musí zabrat, pokud se nechce dál dívat na své konkurenty, jak ho v tom nechávají samotného.

Oba týmy by si z podzimní remízy 4:4 vzaly jen své čtyři góly

Na podzim se oba celky potkaly v polovině září a byl z toho osmigólový fotbalový jarmark, který vrcholil Podrazkého vyrovnávací brankou z penalty ve druhé minutě nastavení. V obou táborech se k tomuto zápasu vracejí s téměř totožnými slovy, avšak podle svého přání. Obě vyjádření k podzimní divočině jsou až úsměvná, jakou mají podobnost. Posuďte sami. „Výsledek z podzimu se určitě opakovat nebude. Tedy já doufám, že v Pardubicích čtyři góly neinkasujeme. Kdybychom ale zopakovali ty čtyři zásahy na naší straně, bylo by to úžasné," říká nejprve žižkovský kouč Sazima. A s téměř stejnou verzí přichází pardubický útočník Pavel Černý: „Gólová přestřelka, na jakou došlo v podzimním utkání při skóre 4:4, se opakovat nebude, tedy alespoň ne na naši branku. Směrem dopředu bychom se ale za čtyři vstřelené branky nezlobili.“

Kdo za Opluštila? To se ještě neví

Na Žižkově se k problémům se záchranou přidal ještě další zádrhel, a tou je vykartování pilíře obrany Marka Opluštila. „Máme velké starosti se složení obranné řady. Variant je několik, doufám, že zvolíme tu správnou, kterou ale ještě dneska řešíme," popisuje starosti s defenzívou Sazima. Další dlouhodobá ztráta Viktorie v podobě zranění středopolaře Augusto Batioji se začíná pomalu měnit v reálné obrysy brzkého návratu. „Jsme rádi, že se Bati pomalu zapojuje do tréninku, budeme ho na závěr soutěže ještě moc potřebovat," ví žižkovský trenér.

Sazima by bral i bod, protože je plusový

Na Viktorce se však dnes mluví hlavně o bodech. Žižkov je potřebuje jako sůl. Na konci po honu se bude hodit každý. A proto za určité konstelace výsledků dalších ohrožených celků se může i bod z Pardubic rovnat výhře. Byť by Viktorka potřebovala všechny tři, aby se jí co nejdříve podařilo opustit alespoň poslední příčku tabulky, což potvrdí každý fotbalista, je velká psychologická vzpruha. „My potřebujeme body v každém zápase, to je bez diskuze. Ale já beru v Pardubicích jakýkoliv, protože je plusový, a i ten jeden z venku nám může nakonec hodně pomoct," zdůrazňuje Miloš Sazima.

Delegace:

Termín zápasu: neděle 13. 4. v 13.00 hodin, hlavní rozhodčí: Jakub Vojkovský, asistenti: Miloš Vitner a Zdeněk Vaňkát, 4. rozhodčí: Martin Nenadál delegáti: Zdeněk Zavadil a Jaroslav Kubíček.

FK Pardubice





H2H

 

FK Viktoria Žižkov

7. (32) Pořadí v tabulce (body) 16. (14)
33:21 Skóre 21:45
8 - 8 - 5 Celková bilance 3 - 5 - 13
6 - 4 - 0 Bilance doma / venku 0 - 1 - 9
 R   V   R   R   P  Bilance posledního zápasu     V   P   P   P   R 
8 – Michal Petráň    Nejlepší střelec 6 - Petar Musa

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně