Měli jsme výborný podzim a špatné jaro, hodnotí uplynulou sezonu devatenáctky trenér Trval

21. 6. 2019 | Redakce

Sezonu jako den a noc prožil starší dorost Viktorie Žižkov. Zatímco po podzimu byl na druhém místě, které mu zaručovalo baráž o postup do nejvyšší soutěže, na jaře šel výkonnostně i výsledkově dolů. Výsledkem bylo konečné šesté místo. „Na podzim jsme z toho mančaftu dostali opravdu maximum,“ uznává trenér Marek Trval.

Jak sezonu hodnotíte?

Víme, že jsme mohli dopadnout daleko lépe. Měli jsme výborný podzim a špatné jaro, které bylo ovlivněno záchranářskými pracemi osmnáctky a béčka mužů.

Odpovídá konečné šesté místo potenciálu týmu?

Po podzimu odešel nejlepší střelec Šimůnek a v nejsilnější sestavě z podzimu jsme na jaře hráli jen dvakrát – a pokaždé jsme vyhráli. Jinak byla sestava na jaře hodně obměněná a většina hráčů za nás hrála o víkendu už svůj druhý zápas, protože předtím nastoupila za osmnáctku nebo za béčko. Ukázalo se, že při dobrém výkonu a konstelaci jsme schopní hrát s každým, je to vyrovnaná soutěž, v které může každý prohrát s každým. Potřebujete mít dobrou formu, nesmíte dělat chyby a k dobrým výsledkům potřebujete i štěstí, které jsme měli na podzim, ale na jaře nás bohužel opustilo. Proto nakonec šesté místo asi odpovídá.

Co považujete za největší klad uplynulé sezony?

Dva hráči začali v průběhu jara trénovat s druholigovým áčkem a další čtyři se k němu připojili teď, to je největší klad. Hráče vychováváte proto, aby postupovali nějakým způsobem dál. Vzhledem k tomu, že nehrajeme nejvyšší soutěž, je to velký úspěch.

A naopak největší zápor sezony?

Štvaly mě samozřejmě některé porážky, které plynuly z toho, že jsme nebyli v optimální sestavě. Tím mám na mysli hlavně porážku 0:7 doma s Meteorem. To byl třicet minut vyrovnaný zápas a pak jsme si nechali nasypat čtyři góly během deseti minut po individuálních chybách, které se snad ani nedají udělat – a bylo po zápase. Ten zápas jsem hodně dlouho a špatně skousával.

Který zápas v sezoně byl za vašeho pohledu nejlepší?

Podzim byl výborný celý. Prohráli jsme jen dva zápasy a i v těch jsme byli lepší než soupeř, který měl víc štěstí, a proto vyhrál. Kluci hráli všichni dobře, nedělali chyby, dávali jsme góly, šlapalo nám to. Třeba se mi v trenérské kariéře už nikdy nestane, že by se to takhle všechno sešlo. Na podzim jsme z toho mančaftu dostali opravdu maximum.

Jsou v týmu hráči, kteří mají výhledově nakročeno k tomu, aby hráli za áčko Viktorie Žižkov?

Myslím si, že mají, teď samozřejmě záleží na nich. Přechod do dospělého fotbalu není až tak jednoduchý, jak si někteří myslí, je to úplně něco jiného. Nechci někoho jmenovat, ale u některých kluků předpoklady určitě jsou. 

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže